Wedstrijden

 

Wat als je wedstrijden wilt gaan rijden??

Omdat je lid bent van de KNHS en van onze vereniging mag je deelnemen aan officiële KNHS wedstrijden.  Hiervoor moet je een startpas aanvragen, dit kan je doen in MijnKNHS.nl via de website van de KNHS.

Met deze startpas mag je meedoen aan KNHS-wedstrijden in de disciplines dressuur, springen en eventing. Een startpas is combinatie-gebonden en geldt dus voor de combinatie van één ruiter en één paard of pony. Je kunt een startpas aanvragen voor verschillende periode, hierover vind je meer informatie op de website van de KNHS. Zodra je een startpas aangevraagd hebt, mag je je inschrijven voor wedstrijden, hiervoor heb je je combinatienummer nodig.

Sinds april 2016 worden er geen plastic startpassen meer verstuurd. Wees gerust: het was al een tijdje niet meer verplicht om de startpas op wedstrijd te tonen. Je kunt je startpas digitaal vinden in de gratis MijnKNHS-app voor iOS en Android.

Wil je toch graag een fysieke startpas hebben? Dan kun je die aanvragen via MijnKNHS.nl in het menu 'Paarden&Startpassen’ en dan onder ‘Mijn Startpassen’. Een plastic pasje kost € 5,40.

Op alle KNHS-wedstrijden zijn de reglementen en bepalingen van de KNHS van toepassing. Neem daarom zowel het Algemeen wedstrijdreglement als het disciplinereglement vooraf goed door.

Inschrijven voor wedstrijden

In de KNHS wedstrijdkalender op Mijn KNHS staan alle goedgekeurde wedstrijden. In het vraagprogramma kun je zien welke rubrieken verreden worden op de wedstrijd. Voor veel wedstrijden kun je je online inschrijven. Werkt een wedstrijdorganisatie nog niet met MijnKNHS, dan schrijf je je in via een inschrijfformulier. De kosten voor deelname aan een wedstrijd dien je rechtstreeks aan de organiserende vereniging te doen, in het vraagprogramma staat of ze dit per bank of contant willen hebben.

Wedstrijduitslagen 

Na afloop van de wedstrijd stuurt de wedstrijdorganisatie de resultaten naar de KNHS. Heeft de KNHS deze ontvangen, dan zie je ze terug in MijnKNHS onder Uitslagen > Mijn Wedstrijdhistorie. Bij resultaten die nog gecontroleerd moeten worden staat de status 'Nog niet verwerkt'. Is je resultaat gecontroleerd, dan is de status 'Verwerkt' en worden je winst-of verliespunten automatisch bijgewerkt.

Promoveren en winstpunten

Tijdens je wedstrijd worden de resultaten en scores bijgehouden door juryleden. Als je voldoende punten haalt, dan kun je uiteindelijk promoveren naar een hogere klasse. Hoe dat precies werkt verschilt per discipline. In MijnKNHS kun je altijd je klassering terugvinden plus een promotie-indicator, die laat zien of je al mag promoveren. Heb je al voldoende winstpunten, maar is dit nog niet verwerkt? Dan mag je je gewoon inschrijven voor de hogere klasse. Kijk in het disciplinereglement voor meer info over de promotie- en degradatieregeling.

Tot slot: paardenpaspoort en vaccinaties

Ga je wedstrijden rijden, zorg er dan voor dat je paard een geldig paardenpaspoort heeft, ingeënt is en gechipt is conform het wedstrijdreglement. Rij je op een pony, dan is het belangrijk dat de meethistorie in het paspoort staat.

Heb je nog vragen, kijk even op de website van de KNHS of stuur een mail naar de vereniging.

Alle KNHS-leden hebben toegang tot "Mijn KNHS" op de wedsite van de KNHS. Hierin kun je zelf een startpas aanvragen of afmelden, maar ook kun je zien welke actieve startpassen je hebt en wat je sportstanden zijn met je paard of pony. Om een account aan te kunnen maken heb je je KNHS persoonsnummer nodig.

Let op: het afmelden van startpassen dient altijd voor 30 november van het lopende jaar te gebeuren, na die datum worden de kosten voor het volgende kalenderjaar gewoon door de KNHS in rekening gebracht.

Informatie over welke wedstrijden in de verschillende disciplines georganiseerd worden, kun je vinden op de volgende websites

KNHS: www.knhs.nl
Kring Westbrabant: www.kringwestbrabant.nl
Startlijsten: www.startlijsten.nl

De link vind u aan de rechter zijde van de pagina's door op gewenst logo te klikken.